След дъждовете най-сериозна е обстановката в Плевенско


След дъждовете най-сериозна е обстановката в Плевенско
Снимка: БГНЕС

2056

В резултат на лошите метеорологични условия и интензивни валежи най-сериозна е обстановката на територията на област Плевен в общините Плевен, Подем и Гулянци.

За отстраняване на произшествията на място е създаден областен щаб, който ръководи екипите на основните части на Единната спасителна система, както и привлечената строителна и верижна техника на частни лица и организации, съобщи4ха от МВР. На място работят всички налични екипи на местната пожарната служба, като са привлечени и сили средства на от РДПБЗН-Вeлико Търново.

След преливане на язовир Николаево е затворен пътният участък между градовете Плевен и Ловеч.

Над 160 сигнала за произшествия, в резултат на лошите метеорологични условия и интензивни валежи са подадени на националния телефон за спешни повиквания 112. Получените съобщения са предимно за паднали клони и дървета, задръстени шахти на отводнителни канали, повишено ниво на водата по уличната мрежа и наводнени приземни етажи на жилищни и обществени сгради. Към момента на територията на страната няма бедстващи и пострадали хора.

В МВР днес се проведе заседание на Националния щаб по Закона за защита при бедствия, председателствано от министър Валентин Радев. Беше направен анализ на обстановката и действията на институциите до момента. От вътрешното ведомство уточниха, че е направен преглед на областните и общинските планове за действие при аварийни ситуации, както и на наличната техника, установена е връзка с доброволните формирования за готовност за действие при необходимост. Проведени са заседания на областните щабове за намаляване на риска от бедствия в Северна България. Щабът изслуша докладите на областните управители от Северна България за актуалната обстановка и предприетите действия на тяхна територия. Оценката на Националния щаб е, че към момента действията са адекватни на ситуацията.

В заседанието участваха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министрите на земеделието и храните и на околната среда и водите, представители на други ангажирани институции, директорът на НИМХ към БАН, кметът на София Йорданка Фандъкова, експерти от МВР.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички