Smart Home на SECURITY EXPO в Интер Експо Център


Smart Home на SECURITY EXPO в Интер Експо Център
Снимка: IEC

4862

Интелигентна инсталация iNELS добавя истински смисъл на умния дом

На смарт зоната по време на изложение SECURITY EXPO от 6 до 9 март в Интер Експо Център бизнесът ще види няколко комплексни умни решения за дома.

Много хора харесват идеята за умното домакинство. Домът е интелигентен, когато уреди, осветление, отопление, климатизация, телевизори, компютри, развлекателни аудио и видео системи, както и системи за сигурност и камери комуникират помежду си и имат времеви контрол. Тогава контролът и мониторингът са възможни дистанционно от всяка точка на света - само чрез интернет връзка или смартфон.

Умен дом можете да планирате в нова сграда, но може да бъде инсталиран и в съществуващия дом. Интелигентната инсталация iNELS е система на бъдещето. Тя е програмирана да бъде съвместима със съществуващи и умни устройства, които са в етапа на разработването си. Благодарение на безжичното управление системата може да бъде разширена по всяко време без къртене или пробиване. „Първоначалната инвестиция е по-висока, но ползите от спестените разходи бързо се възвръщат“, коментират експерти.

Да спестим още от домашния бюджет

Най-забележителната характеристика на умния контролер за климатик Tado е дистанционното контролиране на климатика през смартфона. Чрез него може да бъде зададена фиксирана температура в помещенията. Чрез интегриран сензор Tado сам разбира, когато няма никой у дома. А когато някой се прибира, устройството се задейства още преди отварянето на входната врата. И след като сме започнали да говорим за удобство, нека споменем – Tado се контролира с гласови команди чрез Siri, Google Assistant или чрез платформа за синхронизиране на умни устройства.

Какво прави безжичната тонколона Sonos

Sonos, която ще бъде демонстрирана по време на SECURITY EXPO, е многостайна аудиосистема от висококачествени wi-fi тонколони, която се управлява от смартфон. Потребителят свързва тонколоните с интернет и може да стриймва различни услуги, включително Spotify, Apple Music, Deezer, Apple Play, Google Play и SoundCloud. С NAS устройство (network attached storage) клиентът може да пуска своята музикална колекция. Приложението има функция True Play, която възпроизвежда звук при движение. Това позволява на Sonos да „слуша“ стаята и да балансира звука, за да го направи перфектен навсякъде в дома.

Още сме на вълна умен дом в смарт зоната на SECURITY EXPO. Затова бързаме към следващия продукт - крушките Philips hue. Само 10 минути са нужни за изграждането на работещо умно осветление. Стъпките са няколко. Първо – интернет адаптерът (Bridge или просто „мост“) се свързва с wi-fi рутера чрез LAN-кабел. После се сваля мобилното приложение HUE за Android или iOS. Накрая е нужно само натискането на бутон в апликацията, за да се установи интернет връзка.

На SECURITY EXPO бизнесът открива комплексни и умни решения за сигурност за своя дом и офис от 6 до 9 март в Интер Експо Център. Подробности ще откриете в сайта securityexpo.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички