Сменят строителя на "Турски поток" през България

Сменят строителя на
Източник: iStock/Guliver

Дружеството "Булгартрансгаз“ е декласирало консорциума „Аркад“, който трябва да строи газопровода "Турски поток" през България.

Причината за това решение е, че консорциумът не е предоставил до 27 май всички необходими документи - от 30 необходими са представени едва 4, предаде БГНЕС.

Очаква се новият договор за строителство да бъде сключен през юни. В същото време от „Булгартрансгаз“ не очакват забавяне на проекта.

Разширението на "Турски поток" през България вероятно ще бъде възложено на втория в класирането в обществената поръчка - „Консорциум-Газово развитие и разширение в България“. Тя е готова да направи отстъпка с 31,15% от предложената предварително цена.

Плановете са газопровода да бъде построен за 615 дни.

Така предложената оферта от класирания на второ място консорциум става по-добра от предложението на „Аркад“, който е декласиран, обясни изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

Предложената цена от Обединение „Консорциум Аркад“ беше 1.1 млрд. евро. ДЗЗД „Консорциум–Газово развитие и разширение в България“ беше предложил 1.6 млрд. евро.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.