Сметната палата иска одиторите да полагат клетва пред свещеник

Сметната палата иска одиторите да полагат клетва пред свещеник
Източник: Сайт на Сметната палата

Сметната палата иска да възстанови традиция от миналото, според която одиторите трябва да полагат клетва пред свещеник, че ще вършат добросъвестно задълженията си. Това става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Желанието на ръководството на Сметната палата е да възстанови връзката на институцията с Българската православна църква, която е започнала още при създаването на Върховната сметна палата преди 139 години.

Тогавашните контрольори са полагали клетва пред енорийски свещеник и са подписвали клетвен лист, че ще пазят законите на страната, ще изпълняват честно и добросъвестно задълженията си по службата, която им се поверява, и нейните правила, и за всичко ще дават отчет пред закона и пред Бога, посочват от Сметната палата.

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков и заместник-председателите Горица Грънчарова и Тошко Тодоров са се срещнали с Негово Светейшество Неофит.

На срещата е обсъдено сътрудничеството във връзка с изискванията на изменения Закон за вероизповеданията.

Председателят на Сметната палата връчи на Светия Синод на Българската православна църква – Българската патриаршия, Почетния плакет на Сметната палата. Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, получи юбилейния медал на Сметната палата.

Наградите се връчват по решение на Сметната палата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.