Снимка разкри, че Зукърбърг се страхува да не го шпионират


Снимка разкри, че Зукърбърг се страхува да не го шпионират
Снимка: Facebook

4534

След като вчера стана ясно, че потребителите на приложението за снимки Instagram, притежавано от Facebook, са надхвърлили половин милиард, Марк Зукърбърг не пропусна да се похвали с новината. Той публикува в профила си във Facebook статус и забавна снимка по повода.

Фотосът обаче разбуни духовете сред потребителите. При увеличаване на мащаба се вижда, че Зукърбърг е сложил парчета тиско на камерата на своя лаптоп и на аудио изхода отстрани.

Според Gizmodo това със сигурност е бюрото на създателя на социалната мрежа, тъй като преди той е поствал видеа от същото място.

Причината за закриването на камерата по всяка вероятност е, че Зукърбърг иска да се предпази от шпиониране. Припомняме, че преди години служителят на ЦРУ Едуард Сноудън разкри, че американското разузнаване следи милиони хора чрез телефоните им и активността им в интернет, като един от начините е именно чрез камерата на компютър/лаптоп. Самият Сноудън препоръчва да поставяме лепенка върху камерата. 

Донякъде е иронично, че основателят на Facebook предприема такива мерки, предвид честите обвинения, че социалната мрежа също следи своите потребители. Но пък ако си един от най-известните и влиятелни хора в света, малко параноя си е в реда на нещата.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички