София отделя 1 млн. лв. за ремонти в крайните квартали


София отделя 1 млн. лв. за ремонти в крайните квартали
Снимка: БГНЕС

3663

С още 1 млн. лв. ще бъдат ремонтирани до края на годината улици в крайните квартали на София. Това реши Столичният общински съвет, при приемане на преразпределение на бюджета на столицата за тази година.

От програмата за отчуждаване и изкупуване на имоти в столичната каса са останали 9 млн. лв. От тях 6 млн. ще отидат за метрото, по 1 млн. лв пък ще бъдат вложени в изграждането и поправка на улично осветление, както и в почистването на речни корита, обясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов. Относно бюджета на общината за 2018 г, той заяви, че предстои по ресорните комисии всеки да представи приоритетите си за работа. До края на ноември Барбалов се надява, че нужните пари за следващата година ще бъдат ясни, съобщава "Монитор".

Относно ремонтите в София зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев заяви, че от големите ифраструктурни проекти започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Зам.-кметът заяви, че още не платено на фирмите изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите „Дондуков“, „Монтевидео“ и „Каблешков“. По думите му сагата с „Дондуков“ категорично ще приключи до 20 ноември, когато движението по централния булевард ще бъде пуснато.

Пред общинските съветници кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че няма да им компромиси към фирмите, които бавят крайния срок на ремонтите и работят некачествено и обясни, че в момента се правят огледи и текат процедури по приемане на обектите.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички