Спецпрокуратурата влезе в офиси на оръжейната компания "Кинтекс"


Спецпрокуратурата влезе в офиси на оръжейната компания "Кинтекс"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2503

На 28 март 2019 г. в рамките на досъдебно производство прокурори от Специализираната прокуратура (СП) и следователи от Следствения отдел към СП извършват следствени действия в офисите на дружество „Кинтекс“. В хода на разследването участват и служители на ДАНС. Това съобщиха от пресцентъра Прокуратурата.

Изземат се документи и се претърсват помещения. Досъдебното производство е образувано на 1 февруари т.г. за престъпно сдружаване и безстопанственост (чл. 321, ал. 6 и чл. 219 от НК).

В съобщението е посочен член от Наказателния кодекс, според който за сговор за престъпления в страната или в чужбина с цел имотна облага или незаконно влияние върху дейност на орган на властта или местното самоуправление наказанието е затвор до 6 години.

Другият посочен член е за преследване на "длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството". Наказанията тук са между 2 и 10 години затвор и глоби за хиляди левове.

"Кинтекс" ЕАД е държавна компания за външна търговия с оръжие, боеприпаси и специална продукция. Неин принципал е Министерството на икономиката чрез Държавната консолидационна компания.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички