Спират строителството на спорния проект "Златен век"

Спират строителството на спорния проект Златен век
Източник: Actualno.com/Mилена Славкова

Разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло. Това отново е заявила кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с премиера Бойко Борисов.

Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа, съобщават от правителствената пресслужба.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

Незаконният строеж на високата сграда предизвика гневни реакции на живущите в района и те протестираха неколкократно срещу плановете на компанията "Артекс" да вдигне небостъргача.

От инициативния комитет "Лозенец" заявиха по-рано, че ако "Златен век" бъде построен, той ще се превърне в паметник на корупцията, който да се вижда от целия град. Вчера те организираха пореден протест срещу небостъргача и незаконното строителство като цяло.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.