Спрете да правите тези 18 неща, ако искате да успеете


Спрете да правите тези 18 неща, ако искате да успеете
Снимка: iStock/Guliver

5286

Най-добрият начин да привлечете позитивни нови неща в живота си е като освободите място за тях. Също както пренареждате дома и офиса си от време на време, изхвърляйки ненужните вещи, така може да пренареждате и мислите си и да се отървете от всичко, което ви пречи да постигнете целите си. Ето няколко добри съвета от Business Insider за начало.

1. Спрете да бъдете перфекционисти – перфекционизмът обикновено води до провал. Той не ви помага да се стремите към по-добро представяне, напротив, в повечето случаи ви кара да мислите, че не сте достатъчно добри за нещо и ви демотивира.

2. Спрете да чакате късмета да почука на вратата ви в основата на късмета стои добрата подготовка. Понякога при появата на добра възможност в живота ви, може и да има известна доза късмет, но всичко останало зависи от вас. Да знаете къде да търсите добрите възможности и готовността да се възползвате от тях по най-добрия начин.

3. Изобщо спрете да чакате – свикнали сме да мислим, че успехът ще ни споходи в подходящия момент, на подходящото място, с подходящите хора и т.н. Но истината е, че всеки от нас сам намира най-добрите възможности в живота си, а не те него.

4. Не позволявайте мнението на околните да ви превземе и управлява действията ви. Това е чиста загуба на време.

5. Не се опитвайте да правите нещата сами – дори и да е нещо по силите ви, все пак си остава двойно повече усилия и двойно по-малко забавление.

6. Не давайте празни обещания – по-добре заложете на качеството пред количеството. Обещавайте само неща, които наистина ще изпълните.

7. Не се фокусирайте върху слабите си страни – никой от нас не е съвършен. Много по-лесно е да приемете слабостите си и да се фокусирате в развиване на силните си страни.

8. Поемайте отговорност за действията си – не обвинявайте другите за собствените си грешки. Първо, защото това ви прави страхливци и второ, защото така губите уважението на хората около себе си.

9. Не се стремете да задоволите всички – това е сигурен път към неуспеха. Единственият човек, които трябва да е доволен от резултатите, сте вие самите и хората, на които държите, естествено.

10. Не си поставяйте незначителни цели. Те водят до незначителни резултати, големите цели водят до големи и значими резултати.

11. Не пренебрегвайте промените – те се случват със или без вашето позволение. Просто ги приемете и се научете да взимате най-доброто от тях.

12. Никога не казвайте „Не мога“ - не се отказвайте, когато нещата станат трудни.

13. Не се опитвайте да сте безгрешни – да не се осмелите да рискувате никога е най-голямата грешка, която може да направите някога.

14. Не клюкарствайте – говорете си с хората за идеи и проекти, а когато говорите за други хора, се отнасяйте с разбиране и състрадание.

15. Не се отчайвайте при провал – истинският провал е не да паднеш, а никога да не се изправиш отново.

16. Не прекарвайте времето си с негативни хора – ако хората около вас ви дърпат надолу, може би е време да направите нещо и да изплувате.

17. Не се сравнявайте с другите – сравнението с другите е още един крадец на щастието ви. Не мислете за това какво правят останалите, а само за това какво вие може да направите по-добре.

18. И накрая, но не на последно място - не си мислете, че нищо не зависи от вас. Всеки може да направо нещо малко, а всички заедно можем да направим голямата промяна, която желаем да видим в света.

Всеки един от нас има черти и навици, от които трябва да се отърве или да промени, ако искаме да постигнем положителна промяна в живота си. Просто трябва да помислим кои са те, да ги изхвърлим от живота си и да се придвижим крачка по-близо до целите си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички