Спрете да вярвате в тези 3 мита за успеха

Спрете да вярвате в тези 3 мита за успеха
Източник: iStock/Guliver

Всеки човек има собствена дефиниция за успеха, но затова пък митовете, свързани с него, са еднакви в повечето представи. Ето кои са най-често срещаните сред тях според мнения в сайта за споделяне на опит Quora.

Мит 1: Успехът е постоянен.

Някои хора смятат, че можеш да бъдеш или супер успешен, или пълен провал. Никога двете заедно. В действителност обаче нещата са доста по-сложни. На определено ниво всеки е успешен и няма хора, които да не се провалят. Това, което трябва да запомните, е, че провалът не е фатален и успехът не е завинаги.

9 навика, които ви пречат да забогатеете

Авторът Томас Корли е прекарал пет години в изучаване на навиците на стотици богаташи. В резултат е написал две кни...

Мит 2: Успехът ще ви направи щастливи.

Повечето хора мислят, че ще станат по-щастливи, ако успеят да постигнат целите си. Това рядко се случва. Макар че човек определено изпитва задоволство и дори чувство на гордост, веднага след като успее да осъществите своята мечта, съвсем скоро той забравя за всичките препятствия и трудности, през които е преминал, и започва да преследва следващата още по-висока и амбициозна цел в своя живот. Колкото по-успешни ставаме, толкова по-големи стават нашите очаквания и разочарования, когато се проваляме.

Искате да създадете успешен бизнес? Избягвайте тези 4 чести грешки

Започването на нов бизнес е трудно, а разрастването му - още по-трудно. Ранните решения, които взимате като основат...

Мит 3: Скъпото образование гарантира успех.

Ако не сте учили в престижен и скъп университет, сте обречени на неуспехи? Пълни глупости! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде придобито по най-различни начини. Ключът е в натрупването на познания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи как да приложите на практика наученото. Дори най-скъпите учебни заведения ви дават само инструментите, които ще ви помогнат да се развивате и растете. От вас зависи как ще ги изпозлвате.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.