Спрете да вярвате в тези 3 мита за успеха


Спрете да вярвате в тези 3 мита за успеха
Снимка: iStock/Guliver

3115

Всеки човек има собствена дефиниция за успеха, но затова пък митовете, свързани с него, са еднакви в повечето представи. Ето кои са най-често срещаните сред тях според мнения в сайта за споделяне на опит Quora.

Мит 1: Успехът е постоянен.

Някои хора смятат, че можеш да бъдеш или супер успешен, или пълен провал. Никога двете заедно. В действителност обаче нещата са доста по-сложни. На определено ниво всеки е успешен и няма хора, които да не се провалят. Това, което трябва да запомните, е, че провалът не е фатален и успехът не е завинаги.

Мит 2: Успехът ще ви направи щастливи.

Повечето хора мислят, че ще станат по-щастливи, ако успеят да постигнат целите си. Това рядко се случва. Макар че човек определено изпитва задоволство и дори чувство на гордост, веднага след като успее да осъществите своята мечта, съвсем скоро той забравя за всичките препятствия и трудности, през които е преминал, и започва да преследва следващата още по-висока и амбициозна цел в своя живот. Колкото по-успешни ставаме, толкова по-големи стават нашите очаквания и разочарования, когато се проваляме.

Мит 3: Скъпото образование гарантира успех.

Ако не сте учили в престижен и скъп университет, сте обречени на неуспехи? Пълни глупости! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде придобито по най-различни начини. Ключът е в натрупването на познания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи как да приложите на практика наученото. Дори най-скъпите учебни заведения ви дават само инструментите, които ще ви помогнат да се развивате и растете. От вас зависи как ще ги изпозлвате.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички