Спрете се с протестите, призова Борисов


Спрете се с протестите, призова Борисов
Снимка: БГНЕС

2815

Спрете се с тези протести, обърна се към еколозите премиерът Бойко Борисов по повод демонстрациите за Национален парк "Пирин" и за лъвчетата Терез и Масуд.

"В Давос на баир 10 лифта... Броя, броя, броя...А тук - протест, протест, протест за един лифт", възмути се премиерът. Той повтори, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода. "Една керемида повече няма да се допусне. А ако има повече - излизаме на протест и ние", заяви Борисов по време на ежегодната среща на бизнеса с правителството.

Борисов напомни на протестиращите, че акциите им струват пари, защото трябва да се плаща извънреден труд на полицаите, а това значи разходи и за самите протестиращи като данъкоплатци.

Премиерът отговори и на въпроса защо не е бил в парламента при гласуването на вота на недоверие - от уважение към самия парламент. Той изрази разочарованието си от нивото на изказванията там, които се свеждали до коментари за роднини и братовчеди. "Като ме нападнат, мога да отговоря с каруцарския им език, да забравя, че председателстваме Съвета на ЕС," призна той.

На въпрос за медийната война, водена от Иво Прокопиев и Делян Пеевски, Борисов заяви:

"Аз съм винаги бил за свободата на словото. Ако някой от собствениците има проблеми с правосъдието, това не е мой въпрос, а въпрос на правосъдието. От там нататък никой не може да ми каже, че вестник "Капитал" и техните медии, не са медии. И като са ме поканили, аз съм длъжен да дойда и да отговоря на всички въпроси. Така разбирам свободата на словото".

"Битката между олигарсите нека си се води. Това го има в цял свят. Виждате навсякъде където има медийни собственици и участници в политиката, тази битка я има", заяви още Борисов и добави, че днес е бил един добър форум, на който е отговорено на всички въпроси, които са интересували бизнеса.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички