Станишев: От месеци не съм разговарял с Корнелия Нинова

Станишев: От месеци не съм разговарял с Корнелия Нинова
Източник: БГНЕС

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призна, че от месеци не е разговарял с българския водач на социалистите Корнелия Нинова. Той смята, че инициативата за разговор трябва да дойде от нейна страна.

Не се чувствам като паднал от мотора, но беше пропусната възможност БСП да излезе обединена, каза Станишев пред bTV по повод вчерашния пленум на БСП, на който Елена Йончева беше избрана за водач на листата на социалистите за еврозиборите. Бившият премиер беше втори по резултат след Йончева с малка разлика.

„Имаше практически паритет. Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Предложението дори не беше подложено на гласуване по решение на председателя на БСП. Притеснявам се, че това води до разделение”, коментира Станишев.

По думите му на евроизбори партиите трудно могат да привлекат гласове от периферията, а трябва да мобилизират вътрешното ядро, което явно не се случва в БСП.

„Оставам в битката за нареждането на листата, защото знам, че моето отсъствие ще накърни резултата на БСП и ще демотивира много хора. Обадиха ми се много хора вчера вечерта и казаха: „Да не вземеш да се откажеш”, заяви Станишев.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.