Стивън Хокинг даде ценен съвет на хората с депресия

Стивън Хокинг даде ценен съвет на хората с депресия
Източник: Getty Images / Guliver

На 8 януари известният физик Стивън Хокинг отпразнува своя 76-и рожден ден. Ден преди това той изнесе лекция в Кралския институт в Лондон, посветена на депресивните състояния.

Ученият направи паралел между черните дупки и депресията и изпрати послание на надежда към тези, които страдат от психологични заболявания.

"Черните дупки не са толкова черни, колкото ги описват. Не са вечните затвори, за които някога ги мислеха", заяви Хокинг.

Личното предизвикателство на Зукърбърг за 2018 - да "оправи" Facebook

В началото на всяка година създателят на Facebook Марк Зукърбърг си поставя лично предизвикателство. През 2018 г. т...

"Нещата могат да излизат от черните дупки и вероятно да отиват в други вселени. Затова ако чувствате, че сте в черна дупка, не се предавайте - от нея има изход", каза още той, цитиран от The Independent.

Хокинг говори пред аудитория от 400 души за това как се е справял с тежката си болест години наред и как се е научил да оценява собствените си постижения.

Невероятно силна реч на Опра Уинфри на наградите "Златен глобус" (Видео)

Престижните награди за кино и телевизия "Златен глобус" бяха раздени в САЩ. Тази година обаче фокусът бе насочен не...

"Въпреки болестта си, аз съм голям късметлия в почти всички други отношения. Късметлия съм да работя в сферата на физиката във вълнуващи времена - сфера, в която състоянието ми не бе приемано като сериозно увреждане", допълни ученият.

"Важно е хората да не стават ядосани, независимо колко труден може да изглежда животът им. Ще изгубите всяка надежда, ако вече не можете да се смеете на себе си и на живота като цяло", каза още Хокинг.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.