Столичани ще бъдат уведомявани предварително за промени в движението през европредседателството

Столичани ще бъдат уведомявани предварително за промени в движението през европредседателството
Източник: Actualno.com/Ивайло Ачев

Гражданите на София ще бъдат уведомявани поне ден по-рано за мерките за сигурност и ограниченията в движението по време на европейското председателство. Това каза пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в Ловеч, предаде „Фокус“.

„Това, което предвиждаме по отношение на затваряне на пътни артерии, е свързано с придвижването от летището до сградата на НДК – това е бул. „Брюксел“, „Цариградско шосе“, „България“. Там ще има усилени мерки за сигурност. Около самия НДК ще има по-засилени мерки за сигурност, но това не означава, че ще бъде спрян достъпът изцяло до него и прилежащата му територия“, коментира той.

По думите му се предвижда много по-засилено полицейско присъствие и проверки. „Изградили сме нашите системи и на територията на НДК и на парка около него. Ще има входове и скенери, на които ще бъдат осъществявани съответните проверки. Достъпът до сградата на НДК ще се осъществява през т.нар. акредитационна система. Участниците ще се регистрират и ще получават бадж, с който ще имат право на достъп и движение през различните нива на сградата. Когато има по-голямо мероприятие ще направим необходимото най-късно на предходния ден да уведомим през медиите всички граждани на столицата какво предстои, какви мерки за сигурност ще бъдат предприети, какви ограничения в придвижването са възможни“, каза още Красимир Ципов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.