Странни професии, които съществуват само в една държава


Странни професии, които съществуват само в една държава
Снимка:

10561

Навсякъде има лекари, учители и инженери. Според определени специфики и ритуали в някои държави обаче са се появили професии, характерни само за тях. Изданието Business Insider е подбрало някои от най-интересните: 

Боливия: Улични зебри. В Ла Паз, Боливия, общината плаща на хора да обличат костюми на зебри и да помагат в прилагането на Закона за движение по пътищата, като асистират на хората при пресичането.

Нидерландия: Измъквач на велосипеди. Придвижването с велосипед в Амстердам е много често срещано. Тъй като обаче през годината много велосипеди се озовават във водата в каналите, професионални измъквачи на велосипеди използват огромни хидравлични щипки, с които вадят по 15 000 колела от водата всяка година.

Индия: Разносвач на обеди. Тази професия е най-разпространена в Мумбай. Това са хора, които разнасят обеди на хора из целия град. Те вземат домашно сготвената храна от жилищата на хората сутрин, доставят я до техните работни места на обяд и връщат празните съдове следобяд.

Япония: Ошия (хора, които натъпкват пътниците в метрото). В градове като Токио влаковите оператори наемат така наречените „ошия“, които буквално натъпкват с ръце хората в претъпканите влакове. Тяхната работа е да гарантират, че всички ще влязат във влака, без да бъдат захванати от вратите.

Англия: Повелител на гарвани. Гарваните обитават Лондонската кула от години, а тяхното присъствие се смята, че защитава Короната и кулата. По тази причина на кулата има назначен „повелител на гарваните“, който полага грижи за птиците, за да не отлетят оттам.

Иран: Блокировач на регистрационни номера. В Техеран, заради ограниченията за това колко автомобили може да има на пътя през деня, някои шофьори наемат хора, които вървят зад колите им, така че да не се виждат регистрационните номера.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички