Стратегията на Майкъл Флепс за постигане на целите му


Стратегията на Майкъл Флепс за постигане на целите му
Снимка: Gettyimages.com

2709

Майкъл Фелпс определено поназнайва това-онова за успешното осъществяване на целите. Той е смятан за най-великия олимпиец на всички времена с 23 златни, три сребърни и два бронзови медала от Олимпийски игри.

След като се пенсионира от плуването, Фелпс се посвети на кампанията Save Water, чиято цел е да намаля разхищението на вода с 50 млрд. галона годишно, и на грижите за двете си деца. Но продължава да има своите амбиции.

За да поддържа мотивацията си, американецът си е записал своите цели на лист, който държи окачен в... гардероба си. Всяка сутрин когато отваря, за да извади дрехите си, прочита наново списъка. 

"Така постоянно си припомням какви са причините ми да ставам сутрин от леглото и какво искам да направя през този ден", обяснява той пред CNBC. 

Дефиницията за успех на Фелпс е именно постигане на целите. А всяко индивидуално постижение допринася с нещо за големите задачи.

"Исках да променя изцяло плуването. Медалите, рекордите, всичко това беше чудесно, но основната ми цел беше промяна на целия спорт", допълва олимпиецът.

Любимото му мото е "Рим не е бил построен за един ден". По думите му краткосрочните цели са важни крайъгълни камъни, защото поставят основата за по-значимите успехи.

"Дори когато имах лоши дни в басейна, не се чувствах добре или не бях в настроение, се опитвах да изстискам от себе си поне 10%. Защото 10% е по-добре от нищо", заявява още Фелпс.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички