Строители струпаха тежка техника в знак на протест


Строители струпаха тежка техника в знак на протест
Снимка: БГНЕС

2062

Представители на строителния бранш излязоха на протест заради обвиненията срещу тях за високи цени, лошо качество и корупционни практики в сектора, предаде БГНЕС.

Още в ранни зори членове на Камарата на строителите подредиха камиони и тежка строителна техника по протежението на бул. „Цариградско шосе“ в столицата в посока центъра, но без да затрудняват движението. С протестните си действия те изразяват безпокойствие от „атаките срещу бранша“ и настояват отговорните институции да вземат отношение по проблема.

„Нашето искане е да подредим бранша, да има плановост в него. Да останем тук, а не да отидем на първи терминал и да заминем за чужбина, както правят много от нашите колеги“, заяви инж. Илиян Терзиев, председател на Камарата.

На въпрос трябва ли да има забранителен списък със строителни фирми, които не са изпълнявали коректно възложените им обекти, той отговори: „Смятате ли, че може да има забранителен списък за журналисти? Няма как да стане тази работа! Има процедури, които се спазват. Няма как да забраниш, когато някой спечели търг. Това не е нормално“.

КСБ настоява още за незабавно спиране използването на бранша за политически цели, преустановяване необоснованите и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството. Според инж. Терзиев българските строителни фирми изграждат обекти и извършват ремонти с не по-лошо качество от европейските си колеги, а ако нарушения все пак бъдат установени – виновните да понесат своята отговорност.

Машините ще останат подредени на бул. „Цариградско шосе“ до обяд, а строителният бранш ще депозира подписки в своя подкрепа в Народното събрание, Министерски съвет и Президентството.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички