Супер хитовете, които са били предназначени за други изпълнители


Супер хитовете, които са били предназначени за други изпълнители
Снимка:

5481

Можете ли да си представите друг освен Фарел Уилямс да припява „Happy”? И на нас ни е трудно. Оказва се обаче, че изпълнителят, който записва една песен, често не е първият избор на композиторите. Някои от най-известните музикални хитове всъщност са били предназначени за други звезди.

Песента на Риана Unbrella например е била написана за... Бритни Спиърс. Авторите я предложили на поп иконата, нейният лейбъл обаче я отхвърлил, тъй като по това време Спиърс имала доста песни в процес на подготовка. През 2007 г. Umbrella се превърна в тотален хит, остана на върха на класацията на Billbord цели седем седмици и изстреля кариерата на Риана в небесата.

Световният хит Happy на Фарел Уилямс пък трябвало да влезе в дискографията на CeeLo Green. Пълничкият изпълнител обаче се отказал от песента и сигурно дълбоко съжалява. Сингълът продаде повече от 5 млн. копия по целия свят и прекара цели 47 седмици в класацията Billbord's Hot 100.

И до днес Since U Been Gone остава една от най-популярните песни на Кели Кларксън. Първоначално парчето било написано за Пинк, която не го харесала. После пък било дадено на Хилари Дъф. Тя обаче се притеснила, че няма да се справи с високите тонове. В крайна сметка победителката от American Idol Кели Кларксън записва хита.

Майкъл Джексън пък е трябвало да изпее Rock Your Body, позната ни днес като песен на Джъстин Тимбърлейк. Кралят на попа се възпротивил трака да влезе в албума му от 2001 г. Justified. В последствие обаче Rock Your Body става по-успешна от всички песни във въпросния албум.

Американската певица от кубински произход Глория Естефан участвала в написването на хита Let's Get Loud, който бил предназначен за нея. Решила обаче, че парчето прилича твърде много на предишни нейни. Така то бива записано от Дженифър Лопес и става глобален хит.

Никол Шерцингер (на снимката), настоящата приятелка на българския тенисист Григор Димитров, явно също не е умела в подбора на песни. Тя е отхвърлила парчета, които в изпълнение на други звезди стават познати по цял свят и им носят хиляди долари. Сред тях са We Found Love на Риана, Crazy на Нарлс Баркли, Just Dance на Лейди Гага и My Humps на The Black Eyed Peas.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички