Световен гигант купува българските сладоледи Denny


Световен гигант купува българските сладоледи Denny
Снимка:

4422

Комапнията Unilever обяви, че подписа договор за придобиването на българския производител на сладоледи Denny Ice Cream.

Основана през 1993 г. от българските предприемачи Цветан Цветанов и Румен Данчев, Denny Ice Cream е производител на сладоледи в България с оборот от 6.2 милиона евро за 2017 г. и 100 души служители. Компанията притежава една фабрика във Велико Търново и има силна местна дистрибуторска мрежа.

Българското подразделение за сладоледи на Unilever и Denny Ice Cream ще се слеят, комбинирайки глобалното ноу-хау и способности на Unilever с опита и познанието на местния пазар на Denny Ice Cream. Цветан Цветанов е назначен за Управляващ директор на новото българско подразделение на сладоледите, част от Unilever South Central Europe, съобщиха от местната компания.

“За нас е удоволствие да приветстваме Denny Ice Cream в семейството на Unilever. Техните познания за местния пазар, превръщат марката в една от най-обичаните от българските потребители.  Доволен съм и от факта, че Цветан Цветанов ще се присъедини към нас, тъй като той е изключителен предприемач. Той ще има ключова роля в създаването на светло бъдеще за новия бизнес“, заяви Джеймс Симънс, Управляващ директор, Unilever South Central Europe

Цветан Цветанов, Управител на Denny Ice Cream, добави: “Горди сме, че през последните 25 години изградихме толкова голям бизнес в България и вярваме, че нашето наследство и познание са перфектни за Unilever. Присъединявайки се към портфолиото на водещ глобален производител на сладоледи ще бъде от полза за марката Denny Ice Cream.“

Стойността на сделката е тайна. Споразумението подлежи на регулаторно одобрение от българските органи за защита на конкуренцията.

Снимка: Архив

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички