Съдебната битка на Мая Манолова и "Топлофикация - София" - епизод пореден


Съдебната битка на Мая Манолова и "Топлофикация - София" - епизод пореден
Снимка: БГНЕС

3030

На 18 февруари изпълнителният директор на "Топлофикация- София" Сашо Чакалски или негов адвокат ще трябва да се яви на делото по жалбата на омбудсмана Мая Манолова за отказа до информация, което тече от години. Това бе решено на днешното заседание на Административния съд - София". Причината за отлагането на гледането на спора е процесуална неточност от страна на съда при конституирането на ответника.

"Съдебната сага, която продължава трета година, си заслужава, защото трябва да бъде накарано дружеството да предоставя цялата информация за своята дейност на реалния собственик т.е. 1,5 млн. граждани, живеещи в София", категорично заяви пред журналисти след отлагането на делото Мая Манолова. Основно става дума за т.нар. "юрисконсултски възнаграждения", които "Топлофикация" прибира от своите длъжници, въпреки че заплатите на юристите ѝ са включени в цената на топлинната енергия, одобрена от КЕВР.

Разказвайки за първия рунд на сагата Манолова изтъкна: "спечелихме първите битки, но Топлофикация не се съобрази с указанията на съда. Очевидно от дружеството се смятат за недосегаеми, недлъжни да се съобразяват със съдебни указания и разпореждания" и изрази недоумение какво има да крият и защо не предоставят публично поисканата публично информация, която се отнася до събрани от гражданите на столицата суми. Според нея може би въпросите опират и до Столичния общински съвет, който е принципал на Топлофикация - София - не трябва ли да накарат най-накрая ръководството на дружеството да промени отношението си към столичани, да дава информация за това как харчи парите на гражданите на София?

"Въпросът е принципен - за това трябва ли Топлофикация да информира столичани, демек, своите собственици, своите началници как харчи техните пари", категорична е Манолова и изтъкна, че и новото ръководство на Топлофикация - София отново крие от хората важна информация. Ръководствата се сменят, но начинът на управление си остава същият, коментира Манолова.

Още по темата прочетете в Actualno.com.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички