Съкращения и реорганизация в Oracle

Съкращения и реорганизация в Oracle
Източник: Getty Images/Guliiver

Oracle извършва реорганизация на глобалната си мрежа от центрове за поддръжка на софтуера. Мерките включват затваряне на центрове в някои страни и съкращаване на персонал, предаде Register.co.uk.

Наскоро компанията е затворила центровете си в Швейцария и Египет. През февруари 2016 г. ще затвори офиси във Великобритания и Австралия, а през март – във Франция.

В резултат на реорганизацията, в Европа ще остане само един център за поддръжка на софтуера на Oracle и той ще бъде в Румъния. Промени в САЩ засега не се предвиждат, пише TechNews.

Същевременно, компанията ще съкрати над 1000 души, заети с техническата поддръжка, според публикацията в Register. Като цяло, в Oracle работят над 135 хиляди души. Затварянето на центрове за поддръжка и съкращенията се обосновават с нуждата от повишаване на ефективността.

Oracle потвърждава пред Register информацията за затваряне на център във Великобритания в рамките на процес на консолидация, при който дейността от някои центрове ще се изнесе в други. Компанията не уточнява дали ще съкрати персонал.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.