Съоснователят на Google Сергей Брин: Преследвайте мечтите си

Съоснователят на Google Сергей Брин: Преследвайте мечтите си
Източник: Getty Images/Guliver

Когато Сергей Брин създал Google като студент в „Станфорд“, изобщо не си представял, че компанията ще стане толкова успешна. Вероятно не си е представял още, че ще бъде говорител на Световния икономически форум в Давос през 2017, където Alphabet – компанията-майка на Google – ще бъде определена като „една от четирите световни сили“.

Въпреки глобалната доминация на фирмата му, Брин скромно отдава много от постиженията си на късмет. „Ако ви разкажа за всички глупави неща, които съм правил, ще ни трябва по-дълга сесия. А успехите – те се дължаха на шансове“, заяви той в Давос.

Брин окуражава експериментите и иновациите, но кариерата му го е научила, че е невъзможно да предвидиш бъдещето. Затова е внимателен с прогнозите си.

„Еволюцията на технологиите може да бъде хаотична. Днес имаме ценности и желания, които са много различни от тези преди индустриалната или аграрната революции. И затова се развиваме“, допълни предприемачът.

„Надявам се, че – понеже много ежедневни дейности вече се извършват от технологиите – хората ще намират по-креативни и значими начини да прекарват времето си“, каза още Брин. „Бих искал да призова младите хора да се възползват от шансовете си и да преследват мечтите си. Както и да заглушават вътрешните гласове, които им казват, че има още хиляди хора, които правят същото като тях.“

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.