Съвети при покупката на мъжки парфюм


Съвети при покупката на мъжки парфюм
Снимка: https://unsplash.com

2864

Парфюмът е една невидима част от вашия персонален стил и има силен ефект върху хората около вас и това как ви запомнят. Един добър парфюм има много ефекти, включително това, че Ви прави по-атрактивни и Ви помага да сте по-уверени. Въпреки това, има много хора, особено мъже, които не носят парфюм, което е странно. На пазара има стотици висококачествени маркови мъжки парфюми, които предоставят огромен избор и Ви дават възможността да изберете този, който ви харесва най-много и отива на Вашия стил и характер.

Научно доказано е, че когато жените правят избор, ароматът има голямо значение. Това е особено важно, понеже жените имат доста по-добра чувствителност на сетивата за мирис от мъжете. Важно е да се отбележи, че чувството за миризма е 150,000 пъти по-силно от зрението и може да усети милиони различни аромати, както и да асоциира дадени аромати с хора и спомени.

Какво представлява един парфюм? Това е комбинация между алкохол и етерични масла, като съотношението между тези два елемента дефинира типа парфюм, като ще разгледаме това малко по-долу. Колкото повече ароматизираща есенция има в даден парфюм, толкова по-силен е той и издържа повече. Обикновено е добра идея да се закупуват парфюми, които са между 5-15% чист парфюм, като обикновено тези парфюми издържат между 4 до 8 часа, което е повече от достатъчно.

Всеки един парфюм е комбинация от 3 различни аромати, още наричани нотки. Връхната нотка е тази, която придава аромата при първоначалната употреба и се усеща между 15 до 60 минути след употреба, след което се изпарява и своето място заемат средните нотки, още наричани сърцевината на парфюма, тъй като се усещат най-дълго- до 3-6 часа след впръскване. На последно място са базовите нотки, които са сравнително прости миризми, но пък издържат до 10 часа. В зависимост от аромата, който се отделя от всяка една нотка, парфюмът може да бъде линеен или не - ако различните нотки имат различен тип аромат, като е добра идея различните нотки да имат леко различен аромат.

Както при повечето продукти и тук цената не прави един парфюм по-добър или по-лош. Някои от най-популярните парфюми в света са сравнително евтини и е възможно да се смесят скъпи материали, а да се получи неприятен аромат. Ако за първи път поръчвате даден парфюм е добра идея да поръчате по-малка бутилка, защото рискът за Вас е по-малък и не се знае дали ще Ви хареса.

Най-голямата грешка на много мъже при употребата на парфюм е използването на прекалено голямо количество. Всеки един от нас е бил до някой, който се е напръскал с прекалено количество тежък парфюм. Започнете с две впръсквания, по едно на част от тялото , като никога не впръсквайте парфюм върху дрехите си. Изберете части от тялото като китката, врата или друга част, където може да почувствате своя пулс.

Веднъж след като намерите най-добрия парфюм за Вас, то добър съвет е да опитате и останалите парфюми от същата марка. Това е начин да разполагате с няколко подобни, но все пак различни аромати.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички