Създадоха Facebook за деца


Създадоха Facebook за деца
Снимка: Getty Images/Guliver

3385

Според правилата на Facebook само лица над 13-годишна възраст имат право да си създават профили. В действителност обаче над 20 милиона деца на по-малко от тези години ползват мрежата.

Затова Facebook пусна първото си приложение, предназначено за младите потребители. Това е мрежа, която се нуждае от одобрението на родителите преди употреба и компанията обещава, че няма да се използва за реклами, пише ВВС.

Messenger Kids е опростена, олекотена версия, в сравнение с приложението за изпращане на съобщения на Facebook, предназначено за хората над 13 години.

Ако две деца искат да са приятели в Messenger Kids, това приятелство трябва да бъде одобрено от родител на всяко от децата. След като бъде потвърдено, че е безопасно, приятелите могат да се включват във видео чат на живо и да си изпращат снимки и текстове.

Ще има също „библиотека от насочени към децата и специално подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и инструменти за рисуване, които ще им позволяват да украсят съдържанието и да изразяват същността си“.

Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата чрез приложението, въпреки че те ще получават съобщенията си чрез нормално приложение Facebook Messenger.

Messenger Kids, разбира се, ще събира данни: името на детето, съдържанието на съобщенията и съобщения за обичайно използване на приложението. Facebook обаче обещава, че данните няма да бъдат използвани по никакъв начин в полза на „пораснали“ в социалната мрежа.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички