Създадоха Facebook за деца

Създадоха Facebook за деца
Източник: Getty Images/Guliver

Според правилата на Facebook само лица над 13-годишна възраст имат право да си създават профили. В действителност обаче над 20 милиона деца на по-малко от тези години ползват мрежата.

Затова Facebook пусна първото си приложение, предназначено за младите потребители. Това е мрежа, която се нуждае от одобрението на родителите преди употреба и компанията обещава, че няма да се използва за реклами, пише ВВС.

Messenger Kids е опростена, олекотена версия, в сравнение с приложението за изпращане на съобщения на Facebook, предназначено за хората над 13 години.

Ако две деца искат да са приятели в Messenger Kids, това приятелство трябва да бъде одобрено от родител на всяко от децата. След като бъде потвърдено, че е безопасно, приятелите могат да се включват във видео чат на живо и да си изпращат снимки и текстове.

Ще има също „библиотека от насочени към децата и специално подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и инструменти за рисуване, които ще им позволяват да украсят съдържанието и да изразяват същността си“.

Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата чрез приложението, въпреки че те ще получават съобщенията си чрез нормално приложение Facebook Messenger.

Messenger Kids, разбира се, ще събира данни: името на детето, съдържанието на съобщенията и съобщения за обичайно използване на приложението. Facebook обаче обещава, че данните няма да бъдат използвани по никакъв начин в полза на „пораснали“ в социалната мрежа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.