Създателите на Instagram напускат компанията

Създателите на Instagram напускат компанията
Източник: Getty Images/Guliver

Основателите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram, която е собственост на Facebook, се оттеглят от нея. 

Оставките на Кевин Систром и Майк Крийгер може сериозно да се отразят и на Facebook, който през тази година се оказа в центъра на скандал за изтичане на личните данни на ползвателите си, предава БГНЕС.

Систром и Крийгър създадоха Instagram през 2010 г., а през 2012 г. популярната социална мрежа беше купена от Facebook за 1 милиард долара.

Анализатори определят Instagram като една от най-добрите, ако не и най-добрата придобивка на Марк Зукърбърг.

Систром и Крийгер не споменаха какви са причините за оттеглянето им, но американски медии предполагат, че не е изключено да става дума за разправии с шефовете на компанията-майка.

По думите на Систром, на двамата им било необходимо прекъсване, за да се съсредоточат отново върху „любопитството и съзидателността“.

В. New York Times написа, че след оттеглянето на неговите основатели, бъдещето на фотоприложението е мъгливо. Не е ясно кой сега ще оглави Instagram и дали на новите шефове ще се удаде да продължат историята на успеха на марката.

През есента на тази година за оттеглянето си обяви и Ян Кум, създател и шеф на WhatsApp, едно от най-популярните в света приложения за изпращане на съобщения при смартфоните. Това приложение е собственост на Facebook от 2014 г.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.