TESY представи първия в света бойлер, управляван от разстояние чрез мобилно приложение


TESY представи първия в света бойлер, управляван от разстояние чрез мобилно приложение
Снимка:

3395

Българската компания TESY представи първия в света електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно чрез мобилно устройство. Modeco Cloud e част от фамилията уреди на компанията, с иновативна технология, които могат да се управляват в облака от всяка точка на света с помощта на мобилното приложение TESY CLOUD. Разработването на подобна технология и внедряването и в уредите за бита не е само технологично постижение, но и стъпка към визията на TESY да се развива в областта на Internet of Things.

„Ние отлично разбираме от какво се нуждае съвременният човек и сме горди, че като българска компания, успяваме да внедрим подобни технологии в бита на българина. Това е една от големите мисии на компанията – не само да е в крак с модерните европейски и световни технологични постижения, а дори да ги изпреварва и внедрява като първа в сектора“, сподели Жечко Кюркчиев, управител на TESY.

В най-новата серия електрически бойлери Modeco Cloud са вградени всички продуктови иновации разработени през годините от TESY. Те функционират със специално разработена технология INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията, благодарение на което се постигат изключително ниски енергийни загуби и висок клас на енергийната ефективност.

Сред изключителните характеристики, които притежават бойлерите Modeco Cloud са и два патента на TESY – PISTON ефектът – иновативно решение за конструкция на струйника, което управлява смесването на топлата и студена вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода и вграденият турболатор, увеличаващ скоростта на преноса на топлина между топлообменника и водата за битови нужди с до 26%.

По време на срещата с журналистите експертите на компанията направиха и демонстрация на живо на иновативния бойлер. Представителите на медиите имаха възможност да разгледат и технологичния и обучителен център на TESY, състоящ се от нова модерна лаборатория и зала за обучение и презентации.

Лабораторията дава възможност на експертите на компанията да провеждат изследвания, технически анализи и сертификационни тестове на електрически обемни и проточни бойлери и отоплителни уреди за дома, които позволяват на експертите на TESY да генерират идеи за следващи стъпки в иновативното развитие на компанията и в изграждането на доверие и дългосрочни партньорски отношения. 

За TESY

TESY е българска компания, създадена през 1990 г., която е част от Фикосота холдинг. По настоящем компанията разполага с пет завода – три в Шумен и два в Смядово, където работят около 750 човека. TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. С иновативния си подход към пазара и продуктите, с динамично развиващ се екип от високо мотивирани специалисти, TESY реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента. Фирмата продължава своето развитие в посока увеличаване на производствения си капацитет и лансирането на нови продуктови линии. Основна цел пред компанията за следващите 3 години е да се утвърди като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички