ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово": Не сме нарушили закона


ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово": Не сме нарушили закона
Снимка:

2655

ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" спазва стриктно всички закони на страната и на Европейския съюз, а споразумението между централата и Националната електрическа компания е било обект на многократни проверки, които не са показали каквито и да било несъответствия със закона. Това се посочва в позиция на ръководството на "Марица-изток" 1 по повод трите сигнала за непрозрачни процедури и скрита приватизация в енергетиката, които четирите национално представени работодателски организации внесоха в сряда при главния прокурор.

Единият от сигналите се отнася именно до т.нар. "американски централи" ТЕЦ "Марица-изток" 1 и "Марица-изток" 3. От "ЕЙ И ЕС Гълъбово" припомнят, че договорите между тях и държавата са публични и изразяват пълна готовност за съдействие на прокуратурата при евентуална проверка на дейността им.

По думите на изпълнителния директор на „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ Оливие Маркет компанията стриктно спазва всички закони на България, на ЕС, както и международното антикорупционно законодателство. Маркет припомни, че договорите между американската централа и НЕК са публично достъпни. Припомняме, че вчера (30 септември) работодателите не представиха пред журналистите документните сигнали за нередности с договорите с американските централи, преди да ги внесат в прокуратурата.

На сайта rabotodateli.org са представени различни сигнали за нередности в енергийния сектор. Всички те са публикации в български медии, като личат и коментарни материали. В секция „Публикации“ има и отделна подсекция „Кой кой е в българската енергетика“, където обясненията също са представени с линкове към различни статии в български медии. Все още няма качени конкретни документи в rabotodateli.org за нарушенията в енергийния сектор.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички