Тайната на Серина Уилямс за справяне с напрегнати ситуации

Тайната на Серина Уилямс за справяне с напрегнати ситуации
Източник: Getty Images/Gulliver

Серина Уилямс е сред най-известните и богати спортисти в света. Но за да стигне там, където е днес, ѝ се е наложило да мине през много изпитания.

Забележително е, че дори в най-важните си мачове американката успява да запази спокойствие и да не се поддаде на стреса. Как го постига? Според BBC тайната ѝ се крие в използването на техниката "the quiet eye" ("тихото око" - бел.ред). А именно - дълъг, съсредоточен поглед, насочен само към топката, преди, по време на и след удара. Докато новобранците в тениса често местят очите си навсякъде по терена, големите звезди знаят, че трябва да се фокусират само върху топката.

Смисълът на тази техника е малко по-дълбок от очевидното. Той се корени в способността да можеш да се посветиш само на едно нещо в момент на стрес. И така да останеш с чисто съзнание.

25-те най-влиятелни хора в интернет

Всяка година списание Time съставя класация на най-влиятелните личности в интернет. Това са хора с милиони последов...

"Ако изоставаш в един мач, е изключително важно да си спокоен. Това правя и аз - ако губя, се старая максимално да се успокоя. Фокусирам само върху следващата точка, после върху следващата - мисля за тях една по една", споделя Уилямс.

Съветът ѝ може да се приложи за всяка напрегната ситуация, дори в нея да няма реална топка или точка - просто посветете цялото си внимание върху един проблем, решете го и чак след това се насочете към следващия. Така стресът няма да ви завладее и ще останете в контрол на ситуацията.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.