Тайни агенти ще следят за качеството на градския транспорт в София


Тайни агенти ще следят за качеството на градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

2716

ЦГМ (Център за градска мобилност) търси фирма със сертификат за класифицирана информация, умения за спасителна дейност и 50 автомобила да провери качеството на обществения превоз  София. Стойността на поръчката е - 561 600 лв. с ДДС.

Изпълнителят ще трябва да осигури минимум 50 души, които да следят широк кръг от детайли в градския транспорт - дали шофьорите продават билети, дали автоматите и валидаторите работят, дали има стикери и информационни табели, включително относно места за хора с увреждания и действия при необичайни и извънредни събития, дали се спазват изискванията за ползване на съчленен и единичен състав в дадени часове и дни, чисто ли е, има ли скъсани седалки, в изправност ли са дръжките, парапетите, перилата, светлините, сигнализацията, челните стъкла, гумите, пиша в. "Сега".

Тайните контрольори ще дебнат и поведението на шофьорите - обслужват ли пътниците отзивчиво, спазват ли разписанието, с униформено облекло ли са, спират ли извън района на спирката, пропускат ли спирка, преминават ли на червено, пускат ли климатика, когато е необходимо.

Изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите за щедрата поръчка - трябва да имат удостоверение за администратор на лични данни, сертификат за класифицирана информация, лицензия за локална мобилна радиотелефонна мрежа, разрешение от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за осъществяване на спасителна дейност.

И макар че се предполага изпълнителите да пътуват с градския транспорт, за да трупат впечатления, ЦГМ залага изискване всеки участник да декларира, че разполага с 50 автомобила. Оферти се събират до 29 януари, а изискванията вече породиха съмнения, че са правени по мярка за конкретна фирма.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички