Таксиметровите шофьори в Бургас готвят нов протест


Таксиметровите шофьори в Бургас готвят нов протест
Снимка:

4218

Бургаските таксиметрови шофьори излизат на протест в края на месец ноември. Това каза Димчо Иванов , председател на таксиметровия синдикат „Авто 94”, предаде "Фокус".

По думите му протестът ще бъде законен, все още няма обявена дата, но ще бъде пуснато предварително заявление в Община Бургас. „Надявам се над 700 коли да присъстват, тъй като общата бройка е 800”, поясни Иванов. Той припомни, че на предишния протест колоната от автомобили е достигала около 6-7 км., а сега е възможно да достигне 12-13 км.

„Алтернативният данък, който заложиха общинските съветници в Бургас за следващата година, е непосилен за всеки един таксиметров шофьор в града. Искаме намаляване на данъка, ако не може, поне да бъде изплащан на три вноски”, обясни той.

Иванов посочи, че втората причина за протеста е искане да се увеличи минималната тарифа, която за Бургас е 0,75 лв. „Искаме да се направи такава минимална тарифа, която да е по себестойността на превоза. След като искат патентен данък от 600 лв. би трябвало минималната тарифа да не е 0,74 лв., а да е по-висока”, допълни той.

Третата причина за недоволството на таксиметровите шофьори е бургаска фирма, която почти година работи под цената 0,75 лв., която законно е заложена в Община Бургас. По думите му конкретната таксиметрова компания работи с 20 % отстъпка. „Това е противозаконно. Сезирани са НАП, ДАИ и Община Бургас”, каза той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички