Такситата на ЖП гарата в София - как да разпознаете измамниците


Такситата на ЖП гарата в София - как да разпознаете измамниците
Снимка:

7490

Независимо от това, че през последните няколко години контролът над такситата видимо се затяга, все още съществуват десетки фирми, които имат двойно по-високи тарифи. Сред измамните таксиметрови фирми съществуват и такива, които разполагат с легални коли, благодарение на които градят имидж и повишават рейтинга си. Тъй като останалата част от колите им са снабдени с имитиращи устройства и табели, липсват тарифи в задната част на прозореца на колата, както и не дават касови бележки.

Обикновено тези таксита заемат стратегически позиции около ЖП гарата. Те предимно са в очакване на туристи, нуждаещи се от превоз до съответния хотел или до конкретно място в централната част на града. Те, разбира се, взимат няколко пъти по-скъпо от останалите коли от същата фирма. Ето и няколко съвета как да намалите шанса да попаднете на недобросъвестен водач на такси.

Съвет 1: Винаги гледайте тарифите

Ако в този момент слизате от влака или автобуса и все още не можете да се ориентирате в обстановката, което е напълно нормално, то не забравяйте винаги да погледнете към тарифите на таксиметровите коли. Те се поставят на видно място, като обикновено можете да ги забележите върху задното стъкло на автомобила. За да се чувствате по-сигурни в това, което ще трябва да заплатите, то бихте могли предварително да проверите колко километра са от точка А до точка Б. Не забравяйте, че днес устройствата за комуникация ни осигуряват постоянен достъп до Интернет и вие можете да извършите проверката в движение.

Съвет 2: Таксиметровият водач задължително трябва да пусне отчитащия апарат

Задължение на таксиметровия водач е да пусне отчитащия апарат, когато пътник се качи в колата. Издаването на касова бележка в края на самото пътуване е част от обслужването. Там вие можете да проследите изминатите километри, както и минутите престой. Ако забележите, че апаратът не е пуснат, то настоявайте това да се случи.

Съвет 3: Не приемайте предложения от случайни хора

Ако сте пътували с влак или с автобус, то в никакъв случай не приемайте предложения от случайни хора. Независимо с колко багаж сте, съветът ни е да се придвижите до конкретната такси стоянка и от там да си хванете кола. За да не се чудите дълго време на коя фирма да се доверите, ние ви съветваме да изберете Йелоу Такси в София. Това е сред малкото таксиметрови компании, които са коректни с клиентите.

Съвет 4: Ако колата няма отличителните знаци на такси, не се качвайте в нея

Ако автомобилът няма своите отличителни знаци, то в никакъв случай не се качвайте в него. Също така ви съветваме да не се доверявате на водачи, твърдящи, че имат фиксирана сума за превоз между две места.

Надяваме се, че нашите съвети ще ви бъдат от изключителна полза и вие ще съкратите вероятността да попаднете в измамните лапи на нечестни таксиметрови компании.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички