Танева: Ще има промени в земеделското министерство

Танева: Ще има промени в земеделското министерство
Източник: БГНЕС

Ще има промени в екипа на Министерството на земеделието, храните и горите, съобщи новоизбраният земеделски министър Десислава Танева, цитирана от БГНЕС.

Всички решения, които има да се взимат по отношение на екипа на министерството, ще се дискутират в управляващата коалиция, и ще се работи съвместно по тях. Имам определени виждания за работата си и ще ги защитя, допълни Танева. Няма да правя разследване на своя предшественик, сега е важно министерството да не спира да работи.

Първата работа на новия министър е да се стартира работа по директните плащания на земеделците. Това е най-тежкото министерство, защото над 100 хил. души се занимават със земеделие, животът в селата изцяло зависи от него, а и сме поели ангажименти по изпълняване на европейски програми, допълни Танева.

В момента сме в пика на предизборната кампания и очаквам нападки отвсякъде. Нямам от какво да се притеснявам, всичките ми доходи са декларирани; 14 години работя в частния сектор, знае се къде живея, а и след влизането ми в политиката нямам големи придобивки, съобщи новият министър.

Зам.-председателят на ДФ „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, заради която премиерът Бойко Борисов прие оставката на Румен Порожанов вчера, ще се раздели с поста си, допълни Танева.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.