Таяни върна пакет "Мобилност" в транспортна комисия

Таяни върна пакет Мобилност в транспортна комисия
Източник: eu2018bg.bg

Спорният пакет "Мобилност" бе отложен за 1 април. Това стана в началото на редовната пленарна сесия на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург. Председателят на ЕП Антонио Таяни заяви, че връща законодателното досие на транспортната комисия, "за да може ясно и ефективно да се гласува в пленарната зала впоследствие".

От думите на Таяни стана ясно, че по пакета са представени 1224 предложения за изменения. "Имаше и многобройни искания за разделно гласуване на отделни части от предложенията. Във всички случаи искам ясен вот по ясни предложения. Смятам, че не бива да гласуваме часове наред изменения, които не са били добре обсъдени и изяснени. Още повече - така е много възможно да се стигне до неволни грешки в гласуването", мотивира се Таяни пред европейските депутати. Той бе категоричен, че не става въпрос за протакане.

"Призовавам комисията по транспорта да проведе спешно заседание, за да можем през април на следващата сесия да гласуваме пакета. Трябва да имаме една трета от депутатите иначе не е възможно да се внасят последващи предложения за разделно гласуване. Убеден съм, че комисията ще посрещне това достойно предложение, което ѝ се възлага", поясни още Антонио Таяни.

Припомняме, че по-рано от Съюза на международните превозвачи заявиха, че пакетът "Мобилност" няма да бъде гласуван днес в пленарна зала. Информацията беше оповестена от председателя на организацията Йордан Арабаджиев. Той заяви пред БНТ, че българският евродепутат Петър Курумбашев е получил информация от председателя на Европейския парламент, според която пакет "Мобилност" изобщо няма да влезе в днешния дневен ред на парламента, както и стана на практика.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.