Tesla достигна целта си за производство на 5000 Model 3 на седмица

Tesla достигна целта си за производство на 5000 Model 3 на седмица
Източник: Getty Images/Guliver

Компанията за електромобили Tesla е достигнал производствената си цел за поне 5000 броя от своя Model 3 на седмица. 5000-ият брой на колата за седмица е излязъл от контейнерите на завода в неделя сутринта, предава Reuters.

Изпълнителният директор на компанията Илън Мъск се похвали в неделя в Twitter, че компанията е произвела 7000 коли за седмица, включително поне 5000 броя от седана Model 3, в последната седмица от второто си тримесечие.

„Мисля, че вече се превърнахме в истинска автомобилна компания", пише Мъск в и-мейл до служителите, цитиран от Reuters. "Беше доста забързано", казва служител от завода.

Много анализатори обаче се съмняват, че това е достатъчно, за да се строят по 5000 коли на седмица дългосрочно. Самият Мъск е заявил в мейла си, че сега Tesla очаква да произвежда по 6 000 броя Model 3 на седмица през този месец.

Компанията си бе поставила за цел да произвежда по 5 000 Model 3 на седмица преди края на второто тримесечие в събота, за да демонстрира, че може да произвежда масово седани, задвижвани с енергия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.