Tesla увеличава кредитния си капацитет


Tesla увеличава кредитния си капацитет
Снимка: Getty Images / Guliver

2738

Производителят на електромобили Tesla Motors увеличава своя кредитен капацитет с помощта на две кредитни споразумения за общо около 500 млн. долара.

Това се случва само два месеца, след като главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск заяви в постинг в Twitter, че до края на годината на компанията може да не ѝ се налага да увеличава задълженията си, предава Bloomberg.

Tesla, която през миналия месец придоби губещия пари производител на панели за соларна енергия SolarCity Corp. за 2 млрд. долара, сключи кредитна линия с Deutsche Bank AG за 200 милиона долара, показват документи до регулатора от вторник. Компанията има възможността да добави още 50 милиона долара по това споразумение, а също и да се подсили с отделна кредитна линия за още 300 млн. долара.

Мъск изненада инвеститорите през октомври, като заяви, че Tesla няма да трябва да повишава собствения капитал или да взима пари назаем през това тримесечие, докато някои анализатори твърдят, че концернът може би има нужда от около 2,5 млрд. долара за покриване на амбициозните планове на предприемача. С данните от вторник кредитните линии на Tesla ще достигнат сумата от около 1,8 млрд. долара.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички