The Venture търси най-добрите бизнес проекти с кауза до 1 декември 2016


The Venture търси най-добрите бизнес проекти с кауза до 1 декември 2016
Снимка:

3051

Предприемачеството е сферата на будния младежки дух и ентусиазма за по-добро бъдеще. В България то се развива все по-активно и неслучайно мнозина предричат, че ще се превърне в двигател на икономиката. А още по-хубаво е, че пред младите предприемачи има много обещаващи възможности. Една от най-престижните безспорно е международното състезание за стартиращи компании с кауза The Venture.

95% от младите професионалисти, анкетирани в международно изследване* смятат, че именно бизнесът е най-успешен в решаването на днешните световни проблеми. Chivas Regal подкрепя твърдението, че големите марки трябва да се стараят да бъдат двигател за позитивна промяна. За трета поредна година български стартиращи предприемачи могат да се включат в надпреварата за финансиране на бизнеси с кауза.

The Venture развива възможностите на бизнеса да създава положителна промяна. Социално отговорните компании бележат ръст в целия свят; 69% заявяват своето желание да работят за компании, които използват своя капацитет за добра кауза. Освен надеждите, възлагани на бизнеса, участниците в изследването посочват като възможни двигатели за промяна индивидуални предприемачи, инвеститори, правителства и публични личности.

"Последните няколко години виждам, че екипи, които започнаха преди 3, 4 години и вложиха много усилие в развитието на проектите си вече отчитат солиден прогрес. Преди липсваше опита, който идва с времето", казва Боян Бенев, предприемач и член на журито на конкурса.

Останалите членове на българското жури тази година са Христо Христов - изпълнителен директор на "Нетинфо", Елена Маринова – президент и съдружник в „Мусала Софт”, Манол Пейков – издател и собственик на издателска къща „Жанет 45”, Галя Прокопиева – изпълнителен директор на „Икономедиа”, Павел Езекиев – съосновател и управляващ партньор в рисковия инвестиционен фонд NEVEQ и ментор на стартъп компании от иновационните технологии и Мирослава Симова – управляващ директор на „Pernod Ricard” за България.

Проектите се подават в платформата www.theventure.com. Крайният срок е 1 декември 2016, напомнят организаторите.

Chivas The Venture – Win The Right Way е глобална инициатива на Chivas Regal, която дава възможност на предприемачи да осъществят бизнес, който създава предпоставка за значима социална промяна. На локално ниво жури ще определи кой проект да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture и да се състезава за дял от наградния фонд от $1.000.000.

Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Наградният фонд от $1.000.000 ще бъде разпределен между тях, като $250 000 ще бъдат разпределени чрез 5-седмично гласуване, a останалите $750.000 ще бъдат разпределени от глобално жури между един или повече екипи.

Припомняме, че в миналото издание Chivas The Venture българският представител - старт-ъпът BeeSmart Technologies, произвеждащ "умни" кошери, които помагат за справяне с проблема с измирането на пчелите, достигна до полуфинал.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички