Тим Кук се опита да омаловажи по-слабите резултати на Apple

Тим Кук се опита да омаловажи по-слабите резултати на Apple
Източник: Gettyimages

След като продажбите на iPhone се свиха за първи път от създаването му и акциите на Apple се сринаха, шефът на Apple Тим Кук влезе в обяснителен режим. В интервю за CNBC той се опита да успокои инвеститорите.

„По общите стандарти, данните ни за първото тримесечие са невероятни. Приходите се увеличават с 50 млрд. долара – с 10 млрд. долара повече от която и да е друга компания. Миналата година през същия период спечелихме 53 млрд. долара, а компанията на второ място – 24 млрд.“, заяви Кук 

Той е убеден, че iPhone и останалите продукти на Apple ще продължат да привличат потребителите.

„Подготвяме страхотни иновации, нови модели iPhone. Ще ви дадем неща, без които след време няма да можете да си представите живота, а днес дори не знаете, че са ви нужни. Това винаги е била целта на Apple”, допълва изпълнителният директор.

Освен свиващите се продажби, друго нещо, което тревожи инвеститорите, е китайският пазар. „В Китай виждаме смартфон индустрия, която не расте. Има конкуренция между различни компании, но не и в сферите, в които ние играем“, коментира темата Кук.

„Ако погледнем данните за последните две години, продажбите на Apple в Китай са се увеличили със 70%. Кой би могъл да каже, че това не са добри резултати?“, допълва той.

Кук също така заяви, че компанията му ще се опита да засили присъствието си в Индия, която има „огромен пазарен потенциал“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.