Тим Кук ще получи по-малка годишна заплата заради колебливите резултати на Apple

Тим Кук ще получи по-малка годишна заплата заради колебливите резултати на Apple
Източник: Getty Images/Guliver

2016 със сигурност не бе най-успешната година в историята на Apple. Компанията отчете спад в годишните си приходи за първи път от 2001 г . насам и не успя да отговори на високите очаквания на инвеститорите, пише DigitalTrends. 

Разбира се, лошите резултати на Apple са такива, за които други компании могат само да мечтаят. Нетните продажби достигат до 215.6 млрд. долара Все пак това е с 3.6% по-малка стойност в сравнение с прогнозираните 223.6 млрд. долара.

Оперативните приходи са 60 млрд. долара или с 0.5% по-малко в сравнение с очакваните 60.3 млрд. долара. Заради спадовете най-високопоставените служители на Apple, включително и изпълнителният директор Тим Кук, ще получат по-малки финансови възнаграждения.

Според информацията главните мениджъри и ръководители на бизнес отделите на Apple ги очаква 89.5% от предварително планираната заплата за 2016 г.

Шефът на технологичния гигант получи 8.75 млн.долара възнаграждение за миналата година, което е с над 1.5 млн. долара по-малко, спрямо предвидените 10.3 млн. долара, които взе и през 2015г. Идентична е ситуацията с Анджела Арендс, ръководещa търговския отдел и Internet Software and Services шефът на Apple, Eди Куе. Tехните заплати също са намалени с приблизително 2 млн. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.