"Топлофикация София" призна своя грешка по скандален случай


"Топлофикация София" призна своя грешка по скандален случай
Снимка: Thinkstock

2724

"Топлофикация София" си е оттеглила иска срещу мен. Това заяви смолянчанинът Стефан Борисов Иванов, който беше гонен от софийското дружество за неплатени сметки. Само че Стефан всъщност не дължи нищо, защото не е живял никога в "Люлин", а между 2004 – 2011 година е живял в София, но на бул. "Сливница". В "Люлин" е живял негов съименник, също Стефан Борисов Иванов - въпросът е как се появява ЕГН-то на другия Стефан в спора.

Иванов обясни отново, че е имал открита служебна партида и, че в "Топлофикация" с много от абонатите нямало сключен индивидуален договор. Той каза и, че от "Техем" са му казали, че до 2011 година партидата била на Стефан Борисов Иванов, но с друго ЕГН, а след това партидата минава на името на жена, казваща се Иванка.

Първоначалният дълг е 257 лева. Но с всички разноски по инстанциите досега е набъбнал на повече от 1300 лева. Има 55 лв. мораторна лихва, 465 лв. съдебни разноски, 450 лв. хонорар на техния юрисконсулт. Лихва продължава да тече и от 2016 г. насам.

Случаят е абсурдно-уникален, каза пред Нова телевизия и омбудсманът Мая Манолова, която разказа, че другият Стефан е възразил срещу исканите от "Топлофикация София" пари. Целият проблем е, че "Топлофикация София" няма договор с всички абонати, а има право да прибира пари от етажна собственост, защото от там минават пари.

Говорителката на "Топлофикация София" Елизабет Павлова заяви, че преди дружеството да търси пари от някого, се прави справка от Службата по вписванията, а не от топлинния счетоводител т.е. "Техем". За нас също е неприятен случаят, защото не сме подлагали на съмнение данните от Службата по вписванията, добави Павлова, която призова всички, които не са си сменили собствеността на партидите, да дойдат в "Топлофикация София" и да го направи. На конкретен въпрос дали може да има директни договори, Павлова отвърна, че топлофикационната услуга е услуга към конкретна сграда, а не към конкретен потребител.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички