Това е най-рядко посещаваната държава в света

Това е най-рядко посещаваната държава в света
Източник: iStock

Не обичате тълпите от туристи? Тогава отидете в Бангладеш - държавата, която е най-рядко посещавана от чуждестранни гости.

Нациите от Южна Азия привличат най-малко туристи, показва ново проучване, публикувано в британския вестник Telegraph, позоваващ се на данни на Световната банка.

Данните са анализирани от Priceonomics, които сравнили броя на туристите с броя на населението във всяка една страна. Така се стигна до заключението, че на база глава от населението, най-малко чуждестранни посетители има в Гвинея, Молдова, Индия и Сиера Леоне, които затварят топ пет с най-рядко посещаваните страни.

Така че ако искате спокойствие, може би трябва да избягвате Франция, Великобритания и Тайланд и да се насочите към Индия.

От другата страна на проучването са най-посещаваните страни. Ако си мислите, че това са европейските дестинации, грешите. Оказва се, че на базата на глава от населението най-много туристи има в Андора. Там на всеки местен се падат 32 туристи.

Следва Аруба с 10 посетители на всеки местен, Монако, Бахрейн и Палау. Сред най-посещаваните дестинации са още Хонконг, Малта и Бахамите, Исландия, Малдивите и Австрия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 46

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.