Това вероятно са най-ценните обувки на света (Видео)

Това вероятно са най-ценните обувки на света (Видео)
Източник: Getty Images/Guliver

Новите маратонки на Nike, вдъхновени от филма „Завръщане в бъдещето 2“, вече са в ръцете на малка група почитатели на марката. Според някои изчисления, те се нареждат сред най-скъпите обувки в света, а и стойността им за феновете на лентата е голяма, пише The New York Times.

Във въпросния филм героят Марти Макфлай се „завръща“ в 2015 година. Там са му дадени футуристични дрехи, но най-напред той обува чифт самозавръзващи се маратонки.

Новите Nike Mag са почти точна реплика на тези от лентата. Те са сиви и бели и да, могат да да се самозавръзват. В тях има сензор, който отчита кога са обути и ги затяга. Има и бутон, с който се включват светлини в подметките.

Не за първи път Nike пуска маратонки, свързани с поредицата „Завръщане в бъдещето“. През 2011 г. те продадоха един такъв чифт на търг за близо 10 000 долара, а парите отидоха за благотворителност.

Предвид лимитираният брой на новия модел, почти е сигурно, че цената на чифт ще надмине сумата от търга. Ако, разбира се, някой от 89-те притежатели на маратонките изобщо реши да ги продаде.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.