Трети фалстарт на делото "КТБ"

Трети фалстарт на делото
Източник: Actualno.com/Румен Скрински

Най-мащабното и с може би най-голяма важност дело в историята на България поне що се отнася за Прехода - това за фалита на КТБ, не успя да тръгне за трети път в Специализирания наказателен съд, предаде Actualno.com.

И този път причината е тривиална – отсъствие на един от обвиняемите, в случая един от бившите директори на КТБ Георги Христов. Той е болен, като състоянието му остава непроменено от 2 февруари насам, когато представил медицинско свидетелство. Заради това прокуратурата поиска ново отлагане на делото.

Христов страда от хронично заболяване на бъбреците. По отношение на състоянието му ще има съдебно- медицинска експертиза, която да установи дали това е вярно. Заради това, че той не се яви в съда днес (14 февруари) и не е представил валиден документ, Христов ще бъде глобен с 1000 лева. Адвокатът на обвиняемия беше накаран от съдията да се свърже с клиента си и да го попита дали ще може да дойде утре (15 февруари) в съда, но Христов отговорил, че няма да може.

Къде е Цветан Василев?

Освен Христов, сред обвиняемите липсваше и бившият собственик на КТБ Цветан Василев. Според прокуратурата делото може да започне и в негово отсъствие, тъй като той е редовно призован. Адвокат Карадалиев оспори това твърдение, но заяви, че ще изкаже аргументи за това по време на следващото заседание.

Следващото заседание е насрочено за 27 февруари (вторник), по традиция от 10:00 часа.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.