Третият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" очаквано не мина

Третият вот на недоверие срещу кабинета
Източник: БГНЕС

И третият вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко Борисов не мина. Само 99 депутати – 75 от БСП и 24 от ДПС, бяха "за", 133 гласуваха "против".

Резултатът не беше изненадващ, след като от БСП още при дебата миналата седмица не вярваха, че вотът ще мине и обясняваха, че това се правело само за да се започне "сериозен дебат" за състоянието на здравеопазването.

Дебатът

Макар темата на вота на недоверие да беше управлението на здравната система и дебат по него имаше в края на миналата седмица, декларациите преди самото гласуване сега пак бяха в тази насока и се съсредоточиха върху Валери Симеонов и скандала с майките на деца с увреждания. Логично, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и Драгомир Стойнев от БСП се съсредоточиха върху "ефекта Симеонов" и как бил "воденичен камък на шията на ГЕРБ, и на страната", а Цветан Цветанов отвърна с декларация, че БСП и ДПС не можело да критикуват, тъй като за здраве и за хората с увреждания давали само 179 млн. лева, а сегашното управление предвидило 150 млн. лева повече за догодина – 430 млн. лева общо.

Още подробности за дебата по вота прочетете в Actualno.com.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.