Три приложения са по-популярни от Facebook сред младежите


Три приложения са по-популярни от Facebook сред младежите
Снимка: Getty Images / Guliver

2908

Макар Facebook да продължава да трупа печалби, популярността ѝ вече не е чак толкова голяма, особено сред определени възрастови групи. Проучване на центъра за изследвания Пю сочи, че приложението на социалната мрежа е чак четвърти по използване сред американските младежи.

На първо място се нарежда приложението на сайта за споделяне на видеа YouTube. Следва го мрежата за снимки и видеа Instagram, както и приложението за комуникация Snapchat. Чак след това е Facebook.

От проучването става ясно, че младежите имат сравнително неутрално мнение за въздействието на социалните мрежи над тях, пише БГНЕС. 45% от запитаните отговарят, че социалните мрежи нямат влияние над тях и техните връстници, 31% смятат, че социалните мрежи имат положително влияние, а 24% смятат, че социалните мрежи влияят зле.

Близо 95% от тийнейджърите в САЩ имат достъп до интернет чрез техните телефони, а само 88% отговарят, че това се случва и чрез домашния компютър. И тъй като достъпът до интернет от телефона е много лесен се оказва, че 45% от американските младежи са почти непрекъснато в интернет, за разлика от преди 4 години, когато броят на децата стоящи почти непрекъснато в интернет е бил почти два пъти по-малък – 24%.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички