Трябва ли да се създаде туристическа полиция в България?

Трябва ли да се създаде туристическа полиция в България?
Източник: Община Несебър

Екскурзоводи призовават да се създаде туристическа полиция у нас, която да осъществява контрол за лицензирани представители на професията, които да предоставят информация на туристите като цяло.

"Един от основните проблеми е това, че много чуждестранни групи идват в България без да имат местен екскурзовод, което е задължително, както е казано в наредбата. Свидетели сме, например, на много азиатски групи на Фестивала на розата в Казанлък, които идват без местен екскурзовод, а именно такъв им трябва, за да даде достоверна информация за страната. Представете си какво би казал чуждестранният екскурзовод, може да урони престижа на България. Това е недопустимо", коментират представители на бранша.

Според тях Министерството на туризма следва да предупреди чуждестранните посолства в страната, които пък да предупредят своите туроператорски фирми, задължително да взимат местни екскурзоводи.

Какво смятате вие за идеята за туристическа полиция? Има ли необходимост от създаването на такава? Споделете с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.