Тръмп отложи повишението на митата върху китайския внос


Тръмп отложи повишението на митата върху китайския внос
Снимка: Getty Images/Guliver

1938

САЩ ще отложат планираното увеличение на митата за внос на стоки от Китай на стойност 200 милиарда долара след "сериозния прогрес", който беше направен по време на търговските преговори, заяви американският президент Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

"Радвам се да съобщя, че САЩ постигнаха сериозен успех при нашите търговски разговори с Китай относно важни структурни въпроси като защита на интелектуалната собственост, технологична търговия, земеделие, услуги, валута и други проблеми", написа Тръмп в Twitter.

"В резултат на тези продуктивни разговори аз ще отложа увеличението на митата, което е предвидено за 1 март. Ако и двете страни постигнат допълнителен прогрес, ние ще планираме среща с президента (на Китай) Си Дзинпин, за да подпишем споразумението. Това е един много добър уикенд за САЩ и Китай", написа американският лидер.

Отзивите от Китай са същите, като агенция "Синхуа" повтори думите на Тръмп в свой материал. Двете страни "направиха значителен успех по специфични проблеми" като обмена на технологии, интелектуална собственост, безмитни бариери, сектора на услуги, земеделие и валутни нива. Делегацията "се приближи до постигането на важния консенсус, който бе започнат" от президентите Доналд Тръмп и Си Дзипин, когато се съгласиха за постигането на примирие през декември месец, по време на търговската война. Двете страни се съгласиха да "извършат следващите действия в съответствие с указанията на двамата държавни глави", пише в материала.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички