Туристи от ОАЕ с интерес към българските планини


Туристи от ОАЕ с интерес към българските планини
Снимка: Министерство на туризма

3331

Туристите от Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват все по-голям интерес към българската природа и почивките на планина, особено в региона на Родопите.

Това пролича на щанда на България на най-голямото международно туристическо изложение в арабския свят Arabian Travel Market (ATM), което се провежда от 24 до 27 април 2017 г. в гр. Дубай, ОАЕ, съобщиха от Министерството на туризма.

На борсата страната е представена с информационен щанд от 45 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Той е с акценти върху балнео- и СПА услугите, морската почивка и сити туровете. Съвместно с министерството на щанда участват също "Ориндж тур" ООД", „Уин травъл“ ЕООД, туристическа агенция "Солвекс" ЕООД, „М.Б.С. Трейд“ АД и община Варна. Присъствието на страната ни в експото е по Програмата за национална туристическа реклама през 2017 г.

През последните години туристите от ОАЕ все по-често търсят оферти към България за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др. През 2016 г. страната ни е била посетена от 1615 граждани на ОАЕ с цел почивка и ваканция, което е близо 170% ръст спрямо предходната година. За периода януари-февруари 2017 г. този ръст е над 75%.

ATM е най–значимото международно туристическо събитие за региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броят на бизнес посетителите надхвърля 39 000.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички