Туск: Отлагането на Brexit е рационално решение

Туск: Отлагането на Brexit е рационално решение
Източник: Getty images/Guliver

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи като „рационално решение“ предложението за удължаване на крайния срок за излизането на Великобритания от структурите на Общността. Това предава AFP, цитирана от "Фокус".

„Вярвам, че в ситуацията, в която сме, удължаването ще бъде рационално решение“, подчерта полският политик на пресконференция след края на срещата на върха между ЕС и арабските държави, в рамките на която проведе среща с министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.

Туск каза, че с Мей са обсъдили "правния и политически контекст на възможно удължаване" на двегодишния срок за преговори за Brexit, изтичащ на 29 март.

"Според мен е напълно ясно, че няма мнозинство в Камарата на общините за одобрение на сделката. Ще бъдем изправени пред алтернативен, хаотичен Brexit или пред отлагане", посочи Туск.

"Колкото по-малко време остава до 29 март, толкова е по-вероятна възможността за отлагане. Това е обективен факт, не е наш план или цел, а обективен факт", заключи Туск.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.