Тв водещ и практикуващ лекар - как д-р Оз поддържа продуктивността си

Тв водещ и практикуващ лекар - как д-р Оз поддържа продуктивността си
Източник: Getty Images/Guliver

Мехмет Оз, по-известен като д-р Оз, е популярен телевизионен водещ в САЩ (предването му се излъчва и по една от българските телевизии), но в същото време е и практикуващ лекар, извършващ десетки сложни операции. Как успява да се справя с всичко?

За начало - има едни и същи ритуали всяка сутрин, които го зареждат с енергия. "Така си напомням, че мога да контролирам поне част от нещата. И не хабя енергия, за да мисля например какво ще закусвам точно днес", споделя той пред CNBC.

Д-р Оз става в 6 часа и се отправя към студиото, където записва шоуто си. Хапва, докато преглежда сценария за деня, обикновено кисело мляко с боровинки.

Следват репетиции и записи на шоуто, а следобед лекарят преглежда пациенти в болницата, в която работи, или има различни срещи. "Ако ми се налага да взема някакви решения, имам енергията да го направя, защото не съм я похабил за рутинни неща сутринта", допълва той.

Д-р Оз има и още един трик за продуктивност - често похапва ядки. "Бадеми, кашу, лешници, орехи... обикновено имам ядки наблизо. Те са изключително полезни и ме зареждат с енергия, нужна за задачите от деня", казва още той.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.