Търговията на дребно с 6,1% ръст за година

Търговията на дребно с 6,1% ръст за година
Източник: iStock/Guliver

Оборотът в търговията на дребно се е увеличил с 0.9% опрез ноември 2016 г. спрямо предходния месец, показват данни на НСИ. На годишна база пък ръстът е с 6.1 на сто.

Оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4.3%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - по 3.0%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.5%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.0%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.0%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.1%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

През ноември 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 12.9%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 11.9%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 10.2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 9.0%.

Отчетено е намаление при: търговията на дребно с разнообразни стоки - със 7.1%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.3%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.0%.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.